fbpx

Krediti za podjetja


Več o možnostih financiranja in povečanja likvidnosti

Z nami do pravega kredita za vaše podjetje

Naši krediti zagotavljajo lastnikom podjetij pomoč pri financiranju zagona, vodenja in rasti podjetja. Naše podjetje D.S.V. Skupina d.o.o. za izpolnitev vaših edinstvenih poslovnih potreb ponuja dve možnosti kreditov:

 • kredit z enkratnim izplačilom
 • kredit s kreditno linijo

V našem podjetju zagotavljamo hitro financiranje z individualno podporo naše ekipe svetovalcev za kredite. Naš hiter in enostaven postopek prijave traja le nekaj minut, prav tako pa naredimo vse kar je v naši moči, da čim hitreje prejmete odločitev o odobritvi.

Kako pridobite kredit

Raziskovanje možnosti financiranja in izpolnjevanje vlog za podjetniški kredit, se lahko zdi izjemno naporno. Morda se vam bo zdelo koristno, če boste postopek razdelili na niz enostavnih korakov.

Korak 1: Določite svoje potrebe po financiranju

Prvi korak pri pridobivanju kredita za podjetja je določitev zneska financiranja, ki ga potrebujete. Če želite to narediti, izračunajte dejanske potrebe po financiranju. Ker boste za izposojeno dolgovali obresti, lahko znižate stroške poslovanja tako, da financirate samo tisto, kar zares potrebujete in nič več.

Korak 2: Raziščite vrste kreditov

Potrebujete financiranje za velik nakup? Ali ga potrebujete za vrzeli v denarnem toku? Različni stroški zahtevajo različne vrste financiranja. Določen kredit zagotavlja financiranje v enkratnem znesku in je najboljše za velike, enkratne stroške. Kreditna linija vam omogoča, da si po potrebi izposodite iz razpoložljivih sredstev svoje odobrene kreditne linije in je najboljša rešitev za ponavljajoče se stroške.

Korak 3: Primerjajte posojilodajalce

Raziščite posojilodajalce, ki nudijo financiranje posojilojemalcem z vašim kreditnim profilom. Stroški so pomembni, vendar upoštevajte tudi druge dejavnike. Kakšna je njihova podpora za stranke? Kako hitro zagotovijo sredstva? Vedno zahtevajte vzorec kreditne pogodbe.

Korak 4: Izpolnite vlogo za financiranje

Preden pristopite k izpolnjevanju vloge za odobritev financiranja preverite, katere dokumente posojilodajalec potrebuje. Ti se razlikuje, vendar običajno vključujejo informacije o poslovanju podjetja, podatke o prometu iz poslovnega bančnega računa, finančne izkaze, podatke o predlaganem zavarovanju…

Korak 5: Preglejte svojo ponudbo

Preden sprejmete ponudbo za financiranje, natančno preglejte obrestne mere in kreditne pogoje. Poskrbite, da bo načrt odplačevanja ustrezal vašemu proračunu – zdaj in v prihodnosti.

Naši krediti za podjetja so namenjeni za različne namene

Zagon vašega podjetja

Ni skrivnost: odprtje podjetja je lahko drago. Naši krediti lahko zagotovijo denarna sredstva, ki jih potrebujete za začetek.

Rast financiranja

Rast zahteva naložbe. Razširite se na novo lokacijo, zaženite marketinško kampanjo ali zaposlite dodatno osebje. 

Nakup opreme

Oprema ima lahko visoko ceno. Naše kredite lahko uporabite za nakup opreme ali financiranje drugih nakupov.  

Premostitev vrzeli v denarnem toku

Naši krediti lahko zagotovijo financiranje za kritje sezonskih upočasnitev ali drugih vrzeli v denarnem toku.

Povečanje obratnega kapitala

Poslovne priložnost ne zamudite samo zato, ker nimate denarja pri roki – povečajte svoj obratni kapital, da boste obvladali nepričakovane težave.

Kje lahko pridobite financiranje za vaše podjetje

Krediti za podjetja so na voljo iz številnih virov. V preteklosti so bile banke glavna možnost, ki je bila na voljo lastnikom podjetij. Danes zasebni kreditodajalci ponujajo različne dodatne možnosti financiranja, zlasti za posojilojemalce, ki ne morejo zagotoviti sredstev iz bančnih virov.

Banke

Banke so še vedno tradicionalen vir podjetniških kreditov in dobra izbira za posojilojemalce z odlično kreditno sposobnostjo, ki potrebujejo velike zneske financiranja. Kvalificirani posojilojemalci lahko pričakujejo nizke obrestne mere, vendar lahko dolgotrajen postopek vloge za posojilo upočasni financiranje. 

Zasebni posojilodajalci

S poenostavljenim postopkom prijave in odobritve, zasebni posojilodajalci običajno zagotavljajo finančna sredstva hitreje kot banke. Posojilojemalci z manj kot popolno ali slabšo kreditno sposobnostjo so lahko prav tako upravičeni do financiranja – čeprav običajno po višjih obrestnih merah.

Državne in evropske subvencije

Državni organi preko različnih razpisov zagotavljajo povratna ali nepovratne sredstva za različne profile podjetij. Zneski financiranja se gibljejo od nekaj sto evrov do več milijonov. Zahteve za izposojo so običajno stroge in strog postopek prijave lahko upočasni financiranje.

Kakšne oblike kreditov so na voljo za podjetja

Dolgoročni krediti z enkratnim izplačilom 

Dolgoročni krediti z enkratnim izplačilom 
Te krediti zagotavljajo financiranje podjetjem v enkratnem znesku. Najvišji zneski kredita običajno presegajo tiste, ki jih ponuja kreditna linija. Posojilojemalci odplačujejo dolgoročen kredit z rednim razporedom mesečnih plačil. Običajno dolgoročni krediti zahtevajo zavarovanje.

Poslovna kreditna linija 

Te krediti omogočajo dostop do fiksnega zneska financiranja, ki ga lahko posojilojemalci izkoristijo po potrebi. Sredstva se odplačujejo z rednim razporedom plačil, pri čemer posojilojemalci ob odplačevanju dopolnjujejo svoj razpoložljivi kredit. Kreditna linija je dobra možnost financiranja ponavljajočih se stroškov – posojilojemalcem omogoča dvig v okviru njihovega kreditnega limita brez ponovne vloge. 

Gotovinski predujem trgovca 

Denarni predujem trgovca podjetjem zagotavlja pavšalno financiranje v zameno za odstotek prihodnje prodaje. Financiranje je pogosto hitro, vendar so obrestne mere lahko višje od drugih oblik financiranja malih podjetij.

Kakšne kredite vam nudimo mi?

Krediti z enkratnim izplačilom

 • za reševanje likvidnostnih težav
 • za širjenje poslovanja
 • za nakup poslovne opreme
 • za nakup zalog

Pridobite kredit z enkratnim izplačilom. Z možnostjo moratorija na plačilo glavnice.

IZVEDI VEČ

Posojilni znesek od 20.000 € - 1.000.000 €
Doba odplačila do 48 mesecev

Krediti s kreditno linijo

 • za reševanje kratkoročne likvidnosti
 • za premostitve pri zamujanju načrtovanih prihodkov
 • za kratkotrajnih dodatnih nakupov zalog
 • za plačilo osebnih dohodkov, prispevkov, davkov
 • za plačila marketinških stroškov

Pridobite si svojo kreditno linijo z dostopom do finančnih sredstev, kadar jih potrebujete

IZVEDI VEČ

Posojilni znesek od 20.000 € - 100.000 €
Doba odplačila do 12 mesecev

Minimalne zahteve za odobritev kredita

1 leto
poslovanja

100.000 € letnega prometa

Odprt bančni račun v Sloveniji

Izpolnitev vloge za kredit je hitra in enostavna

Korak 1: Izpolnite vlogo

Izpolniti vlogo je enostavno. Lahko jo izpolnite elektronsko ali preko telefona.

Korak 2: Pridobite našo ponudbo

Naši svetovalci vašo vlogo pregledajo ter vam pošljejo ponudbo.

Korak 3: Podpis pogodbe in naročilo sredstev

Po podpisu pogodbe pridobite sredstva na vaš račun.

Najpogostejša vprašanja

Odločitev o odobritvi posojila lahko pričakujete v roku dveh delovnih dni, v kolikor predložite vse potrebne podatke. Za primerjavo,banka običajno za informacijo o zmožnosti odobritve financiranja, potrebuje več tednov. Od odobritve posojila do realizacije, običajno ne mine več kot 3 delovne dni.

Največji znesek financiranja, katerega lahko pridobite v našem podjetju, znaša 1.000.000 EUR. Doba odplačevanja znaša do 48 mesecev.

Običajno je za pridobitev našega financiranja potrebno nepremičninsko zavarovanje. V določenih primerih zadostuje tudi zastava registriranih motornih vozil, katera morajo biti kasko zavarovana.

Kredit odplačujete v mesečnih obrokih. Obrok je lahko sestavljen iz glavnice ali obresti, ali pa samo iz obresti. V slednjem primeru, morate glavnico odplačati najkasneje do roka zapadlosti, kateri je določen v kreditni pogodbi.

Svoje posojilo lahko v celoti predčasno odplačate in se vam odpišejo vse preostale obresti brez kakršne koli kazni, stroškov ali provizije. Prav tako lahko svoje posojilo odplačate delno, s čimer si zmanjšate stroške obresti. Obresti se vedno računajo le na dolgovani znesek glavnice.

Mesečni obroki za naša posojila so običajno fiksni, tako da boste plačali enak znesek od začetka do konca obdobja odplačevanja. To vam omogoča upravljanje denarnega toka brez vnaprejšnjih presenečenj ali velikih stroškov.

Stroški odobritve običajno znašajo toliko, kolikor znašajo enomesečne obresti. Stroški odobritve se odštejejo od izplačanega zneska in jih ne plačujete vnaprej. Obrestna mera običajno znaša med 2.5 in 3.5 odstotkov mesečno.